Annonce:
Annonce:

IMG_2194

Peer Neslein fortæller:
I går aftes blev vi ramt af stormen Ole som kom bragende fra Norge og ramte os så campingvognen hoppede, selv om den stod med trækket direkte i vindretningen. Det blev nogen spændende timer til efter midnat, hvor det begyndte at stilne af, men pludselig ved 5-tiden om morgenen kom der nogle alvorlige efterdønninger.

Men det gik godt og fra morgenstunden startede en ny og dejlig dag, som du ser på billedet.

Efter stormen i går, følte vi os her til morgen som deltagere på en Polarekspedition og det fik os til at sende dette telegram via Facebook:

Telegram fra Nordkapp Ekspeditionen:
Alt vel. Stop. Løbet tør for romkugler. Stop. Mads har knækket en negl. Stop. Send flere penge. Stop. Fortsætter mod Nordkapp. Stop. Alle ved godt mod. Stop. Kan ikke finde bearnaisesaucen. Stop.
KH
Mads og Peer

Svar fra webredaktøren:
Der er tilbud på Sneakers, Bounty og nøddemix hos Coop i Kautokeino. De åbner kl. 9. Sig til Mads, at førstehjælpstasken ligger under passagersædet. Der ligger 100 € under sæben i toilettasken, og bearnaisen har du glemt på Mads’ skrivebord. Rigtig god tur nordpå, og nu godt på jer selv – alle sammen. 😉 JP

 

Som der står, er det søndag og klokken er 6 min. Over 7 om morgenen. Der er 18.5 graders varme i vognen og -11 grader uden for.

Som der står, er det søndag og klokken er 6 min. Over 7 om morgenen. Der er 18.5 graders varme i vognen og -11 grader uden for.

 

Her holder Hanne og Henning med deres vogntog. Vi var lige over forbi dem i går aftes til en kop kaffe og jeg skal love for at deres store campingvogn, en 740 også hoppede en del.

Her holder Hanne og Henning med deres vogntog. Vi var lige over forbi dem i går aftes til en kop kaffe og jeg skal love for at deres store campingvogn, en 740 også hoppede en del.

 

Vi kan ikke forlade campingpladsen i Kiruna da vejene er lukkede af sne som stormen har flyttet rundt på i går. Jeg kører en tur gennem campingpladsen med min Land Cruiser uden campingvogn, men kan hurtigt se at vi ikke kan komme ud med vores campingvogne. Så jeg kører op til receptionen og beder dem sørge for en sneplov, som kommer i løbet af en halv times tid og så kan vi komme videre mod nord. På billedet er vi kommet lidt på afveje, nemlig til et udsigtspunkt over byen. Det var en spændende tur med campingvogne på krogen, men det gik og styrkede selvtilliden og tilliden til vogntoget, ikke mindst bilen.

Vi kan ikke forlade campingpladsen i Kiruna da vejene er lukkede af sne som stormen har flyttet rundt på i går. Jeg kører en tur gennem campingpladsen med min Land Cruiser uden campingvogn, men kan hurtigt se at vi ikke kan komme ud med vores campingvogne. Så jeg kører op til receptionen og beder dem sørge for en sneplov, som kommer i løbet af en halv times tid og så kan vi komme videre mod nord.
På billedet er vi kommet lidt på afveje, nemlig til et udsigtspunkt over byen. Det var en spændende tur med campingvogne på krogen, men det gik og styrkede selvtilliden og tilliden til vogntoget, ikke mindst bilen.

 

Nu da vi er kommet op i Renernes land har vi monteret et GoPro kamera i forruden, som jeg har brugte på en del af mine ture. Kameraet er rart at have og styres fra min Iphone, der fungerer som monitor for kameraet.

Nu da vi er kommet op i Renernes land har vi monteret et GoPro kamera i forruden, som jeg har brugte på en del af mine ture. Kameraet er rart at have og styres fra min Iphone, der fungerer som monitor for kameraet.

 

Turen går mod vej 45 Indlandsvejen hvor vi kører på en blanding af is og sne og møder store vogntog ind imellem, som vi synes kører meget stærkt.

Turen går mod vej 45 Indlandsvejen hvor vi kører på en blanding af is og sne og møder store vogntog ind imellem, som vi synes kører meget stærkt.

 

Her er vi ”heldige” at komme bag en sneplov på vej mod den lille by Vitanggi.

Her er vi ”heldige” at komme bag en sneplov på vej mod den lille by Vitanggi.

 

 

 

Som du ser, er vejret skønt og landskaberne er bare utroligt smukke og imponerende.

Som du ser, er vejret skønt og landskaberne er bare utroligt smukke og imponerende.

 

Vi er nået til Sveriges nordligste by Karesuando, hvor knivfabrikken af samme navn ligger. Men det er søndag og ejeren Per-Erik Niva er sneet ind ved Riksgrænsen ved Norge, som blev hårdt ramt af stormen Ole i går. Det havde ellers været hyggeligt at hilse på som jeg plejer, når jeg kører forbi. Og måske har fabrikken fået nye modeller i knive. Det ved jeg faktisk at de har. Bl.a. nogle meget flotte lommeknive. Nå, men måske passer det bedre når vi kører sydpå igen. http://www.karesuandokniven.com

Vi er nået til Sveriges nordligste by Karesuando, hvor knivfabrikken af samme navn ligger. Men det er søndag og ejeren Per-Erik Niva er sneet ind ved Riksgrænsen ved Norge, som blev hårdt ramt af stormen Ole i går. Det havde ellers været hyggeligt at hilse på som jeg plejer, når jeg kører forbi. Og måske har fabrikken fået nye modeller i knive. Det ved jeg faktisk at de har. Bl.a. nogle meget flotte lommeknive. Nå, men måske passer det bedre når vi kører sydpå igen. http://www.karesuandokniven.com

 

I Karesuando kører vi over elven og kører ind i Finland.

I Karesuando kører vi over elven og kører ind i Finland.

 

Her i Finland er vejene som de har været alle de andre dage - spejlblanke. Man skal ikke bremse for hårdt ned af sådan en bakke, med mindre man ønsker at se sin campingvogn komme op på siden af bilen. Man skal også sikre sig at man har fart nok på så man kan komme op af den næste bakke.

Her i Finland er vejene som de har været alle de andre dage – spejlblanke. Man skal ikke bremse for hårdt ned af sådan en bakke, med mindre man ønsker at se sin campingvogn komme op på siden af bilen. Man skal også sikre sig at man har fart nok på så man kan komme op af den næste bakke.

 

Flere bakker og udfordringer.

Flere bakker og udfordringer.

 

Da klokken er lidt i 3 forsvinder solen i horisonten, men det tager alligevel nogle timer før det er mørkt.

Da klokken er lidt i 3 forsvinder solen i horisonten, men det tager alligevel nogle timer før det er mørkt.

 

Vi er ankommet til Kautokeino Camping hvor vi ikke kan komme ind på pladsen pga. sne, så vi parkerer på parkeringspladsen ud til hovedvejen. Pladsen har lukket toiletbygninger pga. frost, men vi kan da få strøm til vognene, så det er helt ok. Her holder Hanne og Henning.

Vi er ankommet til Kautokeino Camping hvor vi ikke kan komme ind på pladsen pga. sne, så vi parkerer på parkeringspladsen ud til hovedvejen. Pladsen har lukket toiletbygninger pga. frost, men vi kan da få strøm til vognene, så det er helt ok. Her holder Hanne og Henning.

 

Vi parkerer lige foran Hanne og Henning og får tilsluttet strøm i en fart, for der er -17 grader og det er koldt. Men så er det til gengæld skønt at komme ind i vores dejlige varme vogn. Så nu skrives dagbogen færdig og så skal vi have lidt at spise i vognen, have benene op i hver sin sofa og slappe med lidt TV-nyheder, så vi kan følge udviklingen i vejret.

Vi parkerer lige foran Hanne og Henning og får tilsluttet strøm i en fart, for der er -17 grader og det er koldt. Men så er det til gengæld skønt at komme ind i vores dejlige varme vogn. Så nu skrives dagbogen færdig og så skal vi have lidt at spise i vognen, have benene op i hver sin sofa og slappe med lidt TV-nyheder, så vi kan følge udviklingen i vejret.

I morgen skal vi køre til Russenes, 127 km fra Nordkapp, men der er meldt om storm på Nordkapp mandag og tirsdag, så hvad der sker ved vi ikke endnu. Men du skal nok få besked som den første, her på Campingferie.dk.

På gensyn
Mads & Peer
StoStormfuglene

Tekst & foto: Peer Nelsein & Mads Nielsen
© www.campingferie.dk 2015