Annonce:
Annonce:
DANESE
Østsjællands Camping Center
Reimo
GudhjemCamping
Camping Kim
Le Palme Camping

Ols Kirke (2)

Ols Kirke

Besøg Bornholms smukke rundkirker.
Du finder de fire særprægede, bornholmske rundkirker i Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.
Ud af Danmarks i alt 7 rundkirker fra middelalderen, ligger de 4 af dem på Bornholm.
Rundkirkerne er bygget som kombinerede kirker og forsvarsværker, og hver af de bornholmske rundkirker har deres eget særpræg.

 

Ols Kirke

Ols kirke

Rundkirken med det runde kirkeskib
Rundkirkerne på Bornholm har, som de øvrige rundkirker i Danmark, et rundt kirkeskib. Og i stedet for et sideskib har rundkirken en central kerne, der enten er rund eller ottekantet.

Ols kirke

Ols kirke

Oplev Bornholms fire rundkirker
Når du kommer til Bornholm, bør du bestemt besøge en eller flere af øens rundkirker. Oplev Østerlars Rundkirke, der er Bornholms største og mest kendte rundkirke. Besøg også Olsker Rundkirke, der er den højeste og mest elegante af øens fire rundkirker. Gå heller ikke glip af Nylars Rundkirke, der er den bedst bevarede af de bornholmske rundkirker og sidst, men ikke mindst kan du opleve Nyker Rundkirke, der er den mindste og sandsynligvis også den yngste af Bornholms rundkirker.

Østerlars kirkeØsterlars kirke

Østerlars kirke

Østerlars kirke


Ikke kun rundkirker på Bornholm
Der findes rigtig mange kirker på Bornholm til trods for, at øen først blev kristen omkring år 1060. I dag har Bornholm – tilsammen med de fire rundkirker – i alt 22 folkekirker samt mange menighedshuse og trosretninger. De fleste bornholmske kirker er åbne for besøg om dagen, i nogle af dem mod betaling af et mindre beløb.

Nylars Kirke

Nylars Kirke

 

Nyker kirke

Nyker kirke

Køb en pakkerejse med færge og campingplads
Campingferie besøgte Bornholm og bestilte en pakkerejse gennem ”Det lille rejsebureau” som sørgede for færge og plads på campingpladser. Se her: http://www.detlillerejsebureau.dk

 

Nyker kirke

Nyker kirke


Tekst & Fotos: Peer Neslein