Annonce:
Annonce:
https://campingferie.vti.it/
Le Palme Camping
GudhjemCamping
Campstuff
Kronjyllands Camping & Marine Center

2016-07-03-camplet-jordomrejse-1

Steffan Krallinger og kæresten Melanie Heitner har taget mindst tre år ud af kalenderen for at køre verden rundt med en gammel Mercedes 190 og en Camp-let. Indtil videre har parret kørt 35.000 km og besøgt 9 lande på det amerikanske kontinent.

Camp-let forhandles i 23 lande og på så fjerne destinationer som New Zealand, Sri Lanka og Sydkorea. Nu får befolkningen i resten af verden også lejlighed til at hilse på den populære danske teltvogn. Den er nemlig draget på jordomrejse sammen med en gammel Mercedes og et tysk kærestepar.

Mercedes’en er 32 år, Melanie Heitner er 33, Steffan Krallinger er 34, men Camp-let’en var til gengæld helt ny, da jordomrejsen begyndte for et år siden. Det tysk-østrigske par er beskæftiget inden for turisterhvervet, og selv om de har hele verden som arbejdsplads, lever de ikke af at sælge den rejseform, som de nu selv har valgt.

Det treårige jordomrejseprojekt hedder 5c100c, fordi parret skal besøge 5 kontinenter og 100 lande, før de vender tilbage til Tyskland.

– Vores tur har været planlagt i flere år, og vi havde tænkt meget over vores overnattelsesfaciliteter, indtil vi så en Camp-let på en messe i Düsseldorf sidste år. Den vogn er bare perfekt til formålet. Nem at slå op og nem at køre med. Mange steder kan vi også campere gratis med teltvognen, og så er det muligt at rejse på et meget lavt budget, fortæller Steffan Krallinger.

2016-07-03-camplet-jordomrejse-2

Steffan Krallinger og Melanie Heitner
Umiddelbart synes det voveligt, at parret har valgt en gammel Mercedes 190 med 290.000 kilometer til en barsk tur gennem Sydamerika, USA og videre til Australien, New Zealand og Centralasien. Men det er der en forklaring på.

– En Mercedes som vores er en af de sidste biler, hvor alt er mekanisk. Der er ingen elektronik, og det betyder, at vi kan få bilen repareret på selv det mest primitive værksted overalt på kloden. Bilen blev sejlet fra Hamborg til Montevideo i en container sammen med nogle få reservedele, og det samme med vores Camp-let, fortæller Steffan og Melainie.

– Der har været lidt bøvl med bilen, men til gengæld er Camp-let’en blevet vores bedste ven. Det tager os kun 10 minutter at slå den op, og vi sover fantastisk om natten. Desuden er den ved at blive fint dekoreret, for vi beder folk i alle de lande, som vi besøger, om at tegne eller skrive en hilsen på vognen. Når turen er slut, kommer Camp-let’en på auktion, og pengene skal gå til et eller andet projekt til fordel for børn, fortæller parret-

Han og Melanie havde aldrig boet sammen, inden de drog på jordomrejse, så turen er også en test, om kærligheden kan holde, når man bor to mennesker sammen i en teltvogn. Det går også fortrinligt, lyder meldingen.

Turen er finansieret gennem parrets opsparing, sponsorater og indtægter fra salg af de tv-optagelser, som parret laver. Camp-let har stillet en Camp-let Classic til rådighed for de tyske globetrottere mod til gengæld at gøre brug af erfaringerne, når en vogn skal ud at køre så mange tusinde kilometer og under alle tænkelige vejr- og vejforhold. Foreløbig har Camp-let’en været på slæb 35.000 km og besøgt 9 lande på det amerikanske kontinent.

Følg 5C100C hver uge her: www.camp-let.com

Se videohilsen fra Melanie og Stefan her: www.youtube.com