Annonce:
Annonce:


Interessen for de helt store Linere autocampere er stigende. Lige nu er dagens Dethleffs luksuscamper til salg hos Vendelbo Vans i Tårs. Vi har fotograferet den på Ferie-Fritid 2017 i Odense. Mon ikke den også kommer med på Ferie for Alle i Herning.

Globetrotter XL I 7850-2 EB er knap 9 m lang. 2-tallet fortæller at her er tale om en camper med dobbeltbund, og ”EB” at der er enkeltsenge i soveværelset. Når en camper er så stor, kræver den selvfølgelig at du har et kørekort til biler over 3.500 kg. Og i denne klasse er det ikke unormalt, at både man og kone anskaffer sig kørekortet til den.


Her er tale om en stor der virker rummelig på alle leder og kanter. Men hvis du ser på prisen og sammenligner med andre campere med samme mål, så virker det som om der er meget mere camper for de samme penge. Og den fæles meget større end de faktiske mål siger. Totalbredden er f.eks. ”kun” 233 cm og højden er kun 5 – 10 cm højere end mange helintegrerede modeller og 15 – 20 cm lavere end alkovemodeller. Så den er ikke skræmmende større end de store campere i 3.500 kg klassen.


Den brede indgangsdør, skab og hylder omkring døren. De tekniske installationer er samlet i panelet over indgangsdøren.


Her er rigtig god plads omkring set store bord som kan snydes frem og tilbage. De store førerstole med ekstra høj ryg er luftaffjedret. Læg også mærke til varmekanalerne i gulvet.


Sædet ved førerdøren er ekstra bredt. Køkkenblokken står i førersiden.


Køkkenet har et roligt design med glatte og bløde former. Lyset er godt og varieret, emhætten indbygget og nakkestøtterne kan tages af når der ikke køres.


Affaldssystemet er samlet i udtræksskabet, hvor der også er plads til flasker. Et plus så det ikke klirrer underkørsel.


Køleskabet på 141 l har automatisk energivalg. Der er separat frostboks på 23 l.  Og så er der en bageovn øverst.


Sænkesengen over førerpladserne har et madrasmål på 200 x150 cm. Læg mærke til at der er en stor taglige og småtingshylde forrest.


Enkeltsengene bagerst har 200 x 85 cm. Det er muligt at rede op i hele camperens bredde. SÅ måler sengen 210 x 200/145 cm.  De 145 cm er bredden på det midterste stykke.


Der er klædeskab med bøjlestang under hver fodende. Og selvfølgelig med mulighed for at løfte sengebunden op så det er lettere at kommer derind.


Toiletrummet er todelt og kan afskærmes så det er i hele camperens bredde.


Brusekabinen har plexiglasdør og sider i PVC. Der er trærist, tagluge, ”wellness brusehoved” og bøjlestang på væggen. Der kan selvfølgelig lukkes af ind mod toilet og håndvask.


Der er ekstra god plads ved håndvasken. Mellem toiletrum og senge er der i hver side et højt skab med hylder.


Hækgaragen er stor, regulær og opvarmet. Teknikken er samlet i sit eget rum. Der er adgang til rummet under soveværelsets trin, og to skinner med fastgørelsesøjer.


Der er overskabe hele vejen rundt i soveværelset, to småtingslommer ved hovedgærdet, indirekte lys, LED spots, læselamper og en panorama tagluge.


De store overskabe ved køkken og siddegruppe.


Der er todelt luge i køkkenoverskabene.


Hylderne kan tages ud hvis du har store ting i skabet.

Se Dethleffs Globetrotter XLi tekniske data her: AC-2017-DK-Dethleffs-Data-Overklassen


Denne udgave har klimaanlæg i taget.
Se Dethleffs autocamper priser her: AC-2017-DK-Dethleffs-Prisliste


Der er seks muligheder for udvendigt design. Her ser du de tre (Titansølv-Metallic, hvid (standard) og Travertin.). Den viste models eksteriør hedder Premium Travertin-Metallic, og kendes på den sorte stribe helt bagud.

Denne viste model er sat til salg hos Vendelbo Vans i Tårs. (www.vendelbo-vans.dk)
Se Vendelbo Vans beskrivelse af camperen her: AC-2017-DK-Dethleffs-Globetrotter-XL-I-7850-2-EB-Vendelbo
Tekst og foto: JPR
© www.campingferie.dk  og www.autocamper-nyt.dk