Annonce:
Annonce:

Mange danskere spænder campingvognen for, når de skal på tur i påsken. Er det årets første udflugt, er det vigtigt at efterse både vogn og vejhjælpsabonnement, inden man triller ud af indkørslen.

For mange danskere er påsken ofte startskud til årets campingsæson, og fordi helligdagene falder sent i år, forventer SOS Dansk Autohjælp endnu flere campister på vejene.

Inden man spænder den rullende feriebolig for og triller ud i forårslandet, er det vigtigt at tjekke op på campingvognens tilstand.

Pas på møre dæk
SOS Dansk Autohjælp er allerede rykket ud til flere campister, der har haft problemer med dæk, som enten er punkteret eller helt er faldet af.

– Fordi man oftest kører relativt få kilometer med en campingvogn, bliver dækkene sjældent nedslidt, og det betyder, at mange campingvogne kører rundt på gamle dæk. De kan være blevet møre eller have tabt dæktrykket hen over vinteren, og så har man større risiko for at punktere, fortæller Jesper Rebsdorf, der er stationsleder hos SOS Dansk Autohjælp i Esbjerg.

Han opfordrer derfor til, at man undersøger dækkenes tilstand grundigt inden den første campingtur.

– Det er vigtigt at tjekke dækkenes alder og stand, dækmønster og dæktryk. Men man skal også være opmærksom på deres hjulleje. Vi har haft flere assistancer, hvor campingvognens ene hjul er faldet af, fordi dets leje har sat sig fast, siger Jesper Rebsdorf og giver følgende råd.

– Det kan være svært at tjekke et hjulleje selv, men du kan altid rykke i dækket for at kontrollere, om det sidder fast. Og oplever du, at campingvognen er tungere eller anderledes at køre med, er det vigtigt at svinge ind forbi et værksted.

Dækker vejhjælpsabonnementet uheld?
Når SOS Dansk Autohjælp får de nødstedte campister i røret, bliver mange overraskede over, at deres vejhjælpsabonnement ikke dækker campingvognen, som de troede.

– Vejhjælpsordninger til campingvogne dækker meget forskelligt. Nogle abonnementer til bil omfatter måske nok en efterspændt enhed, men ofte dækker de kun, hvis bilen også har nedbrud. Er der fx tale om et punkteret dæk på campingvognen, kræver det i flere tilfælde en tillægsordning at få vejhjælpen dækket, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher, SOS Dansk Autohjælp.

Opfordringen fra vejhjælpen lyder derfor meget klart: Husk at tjekke dit vejhjælpsabonnement, inden du kører hjemmefra – er man ikke dækket tilstrækkeligt, skal man selv betale for assistance.

Tjek lys og lygter
Ud over at tjekke dæk og abonnement opfordrer SOS Dansk Autohjælp også til at undersøge, om campingvognens lys stadig fungerer.

– Ved defekt bremselys eller blinklys kan der nemt opstå farlige situationer. Afprøv derfor alle lys og lygter hjemme i indkørslen, og sørg for at få pæren skiftet, hvis den ikke virker, slutter stationsejeren fra Esbjerg, Jesper Rebsdorf

Tjekliste til at blive campingklar:

  • Undersøg dækkenes tilstand – alder, dækmønster og dæktryk
  • Medbring reservehjul – det kan være svært at fremskaffe i udlandet, og du er sikker på at komme hurtigt videre
  • Afprøv alle lys og lygter hjemme i indkørslen og sørg for at få defekte pærer skiftet
  • Tjek vejhjælpsabonnement, inden du kører hjemmefra
  • Husk advarselstrekant, sikkerhedsvest og trækkrog

Se mere her.: www.dah.dk