Annonce:
Annonce:

IMG_1747

Peer Neslein fortæller:
Det er altid spændende lige at kigge ud af vinduerne om morgenen og se hvordan vejret ser ud. I dag var der en dejlig blå himmel og så føles det som det er nemmere at komme i tøjet og komme ud i den friske luft. Det har rusket noget i vores telt i nat, men der ser fint ud her til morgen.

 

 

Der er flotte skyer i horisonten og temperaturen er lige nu -6 grader, men det føles ikke så koldt.

Der er flotte skyer i horisonten og temperaturen er lige nu -6 grader, men det føles ikke så koldt.

 

Det tegner til en rigtig dejlig og mild dag ved Polarcirklen og vintermarkedet i Jokkmokk, som fejres for 410 gang i år. En tradition der afholdes den første weekend i februar hvert år. På campingpladsen er der vel 30-40 campingvogne og autocampere. Vi betaler 275 svenske kroner i døgnet inkl. el (10 amp). Kursen er omkring 80, så det er bare at trække 20 % fra for at finde prisen i danske kroner, altså omkring 225 danske kroner pr. dag.

Det tegner til en rigtig dejlig og mild dag ved Polarcirklen og vintermarkedet i Jokkmokk, som fejres for 410 gang i år. En tradition der afholdes den første weekend i februar hvert år. På campingpladsen er der vel 30-40 campingvogne og autocampere. Vi betaler 275 svenske kroner i døgnet inkl. el (10 amp). Kursen er omkring 80, så det er bare at trække 20 % fra for at finde prisen i danske kroner, altså omkring 225 danske kroner pr. dag.

 

Vi har 230 volt til vores bil hver nat så bilens 2 batterier bliver ladet op og er på toppen hver morgen. Nu har vi kun haft ned til -15 grader, så indtil videre har det ikke været slemt.

Vi har 230 volt til vores bil hver nat så bilens 2 batterier bliver ladet op og er på toppen hver morgen. Nu har vi kun haft ned til -15 grader, så indtil videre har det ikke været slemt.

 

Vi er kørt til Polarcirklen som ligger omkring 10-12 km syd for campingpladsen, men der er så meget sne, så vi ikke kan komme tæt på skiltene.

Vi er kørt til Polarcirklen som ligger omkring 10-12 km syd for campingpladsen, men der er så meget sne, så vi ikke kan komme tæt på skiltene.

 

Vi skal da lige have et billede hver med skiltet i baggrunden.

Vi skal da lige have et billede hver med skiltet i baggrunden.

 

Det ser heller ikke ud af så meget når man kører forbi stedet på landevej 97.

Det ser heller ikke ud af så meget når man kører forbi stedet på landevej 97.

 

På landevejen står et skilt i højre side der advarer om rener på vejen og i venstre side af vejen ligger netop en ren der er blevet ramt af en bil.

På landevejen står et skilt i højre side der advarer om rener på vejen og i venstre side af vejen ligger netop en ren der er blevet ramt af en bil.

 

Fra Polarcirklen er vi kørt til markedet i Jokkmokk og stopper ved denne udstilling som fortæller at Elgene også er et meget stort problem man kan møde på landevejene. Det er absolut ikke lykken at få 800 kg varmt kød leveret lige gennem forruden. Det kommer man måske ikke til at få meget glæde af, hvis man er uheldig eller kører i en mindre bil. Så taber man mødet på samme måde som denne elg gjorde.

Fra Polarcirklen er vi kørt til markedet i Jokkmokk og stopper ved denne udstilling som fortæller at Elgene også er et meget stort problem man kan møde på landevejene. Det er absolut ikke lykken at få 800 kg varmt kød leveret lige gennem forruden. Det kommer man måske ikke til at få meget glæde af, hvis man er uheldig eller kører i en mindre bil. Så taber man mødet på samme måde som denne elg gjorde.

 

Så er det mere sjovt at kigge på lune sokker og strømper. Hvad er forskellen i øvrigt på sokker og strømper? Jeg tror ikke jeg ved det. Send gerne en forklaring til mig på peer@campingferie.dk

Så er det mere sjovt at kigge på lune sokker og strømper. Hvad er forskellen i øvrigt på sokker og strømper? Jeg tror ikke jeg ved det. Send gerne en forklaring til mig på peer@campingferie.dk

 

Uha knive eller dolke. Tidligere købte jeg en del når jeg rejste, men nu har jeg vel omkring 50 forskellige (mest samiske) jeg skal have solgt, som jeg har samlet gennem årene. De fleste er aldrig brugt.

Uha knive eller dolke. Tidligere købte jeg en del når jeg rejste, men nu har jeg vel omkring 50 forskellige (mest samiske) jeg skal have solgt, som jeg har samlet gennem årene. De fleste er aldrig brugt.

 

Der er trængsel i markedsgaderne denne fredag ikke mindst takket være det gode vejr.

Der er trængsel i markedsgaderne denne fredag ikke mindst takket være det gode vejr.

 

Pølser i alle afskygninger er der stor interesse for.

Pølser i alle afskygninger er der stor interesse for.

 

Mere trængsel.

Mere trængsel.

 

Her er byens turistkontor midt på torvet i byen.

Her er byens turistkontor midt på torvet i byen.

 

Så er der igen renraid (ren karavane) som samerne rejste i gamle dage. Nu har de 4-hjulstrækkere, Quards og enkelte har helikoptere. Men de gamle traditioner er altid værd at opleve.

Så er der igen renraid (ren karavane) som samerne rejste i gamle dage. Nu har de 4-hjulstrækkere, Quards og enkelte har helikoptere. Men de gamle traditioner er altid værd at opleve.

 

Tilbage på campingpladsen har vi byttet vores medbragte tomme svenske gasflasker, med fyldte. Her er den ene svenske der passer til vores klikventiler. Jeg betalte 695 svenske kroner for gas pr. flaske. Altså omkring 550 danske kroner for 11 kg gas. Vi benytter lejligheden til at pakke den svenske gasflaske ind i denne vinterfrakke fra DCT-Vejle.dk, som skal være med til at sikre at den kan få gassen til at fordampe hvis det bliver rigtig koldt.

Tilbage på campingpladsen har vi byttet vores medbragte tomme svenske gasflasker, med fyldte. Her er den ene svenske der passer til vores klikventiler. Jeg betalte 695 svenske kroner for gas pr. flaske. Altså omkring 550 danske kroner for 11 kg gas. Vi benytter lejligheden til at pakke den svenske gasflaske ind i denne vinterfrakke fra DCT-Vejle.dk, som skal være med til at sikre at den kan få gassen til at fordampe hvis det bliver rigtig koldt.

 

Tilbage på campingpladsen har vi byttet vores medbragte tomme svenske gasflasker, med fyldte. Her er den ene svenske der passer til vores klikventiler. Jeg betalte 695 svenske kroner for gas pr. flaske. Altså omkring 550 danske kroner for 11 kg gas. Vi benytter lejligheden til at pakke den svenske gasflaske ind i denne vinterfrakke fra DCT-Vejle.dk, som skal være med til at sikre at den kan få gassen til at fordampe hvis det bliver rigtig koldt.

Så er den svenske gasflaske med klikventil monteret i campingvognen.

 

 

idst på dagen skal vi lige sidde og kigge efter Nordlys og så er det rart at have et lille vindfang at sidde i.

Sidst på dagen skal vi lige sidde og kigge efter Nordlys og så er det rart at have et lille vindfang at sidde i.

 

En kop kaffe er også dejlig at nyde i udestuen.

En kop kaffe er også dejlig at nyde i udestuen.

 

Nu har vi lige sat lys på vognen og i forteltet, men det slukker vi når vi er færdige med at fotografere, så vi kan kigge efter Nordlys.

Nu har vi lige sat lys på vognen og i forteltet, men det slukker vi når vi er færdige med at fotografere, så vi kan kigge efter Nordlys.

 

På gensyn i morgen
Mads & Peer
Natkikkerne

Tekst & foto: Peer Nelsein & Mads Nielsen
© www.campingferie.dk 2015