Annonce:
Annonce:

Point du Hoc

Point du Hoc skulle indtages af de amerikanske Rangers, som skulle forcere de stejle skrænter.

Campingferie gennemfører for 3. gang en guidet campingtur til invasionskysten og baglandet i perioden 5. -11. juni 2016. Vi er altså på de historiske kyster den 6. juni på 72 års dagen for invasionen i 1944.
Hvis du er bare lidt historisk interesseret, er en campingtur til Normandiets invasionskyster i Nordvestfrankrig en stor oplevelse.
Den 6. juni 1944 gik de allierede i land 5 forskellige steder på kysten i Normandiet og det var begyndelsen til enden for tyskerne, selv om det skulle tage et år før krigen sluttede. Mange kender invasionskysten og baglandet fra filmen ”Saving private Ryan” med Tom Hanks i hovedrollen. Andre kender den måske fra en anden film nemlig ”Den længste dag” som har en del år på bagen. Selv om man hverken kender historien eller området, er et besøg et stor oplevelse.

Rester af havn

Resterne af den kunstige havn i Arromanches.

Lidt om turen:
Kort fortalt, kører du selv til Normandiet hvor vi mødes søndag den 5. juni 2016 på den campingplads hvor Campingferie har bestilt plads og hvor vi skal bo alle dage. Her byder vi på en velkomstdrink og afholder informationsmøde kl. 20.00.
De næste 5 dage tager vi på ture i vores biler til de historiske steder på invasionskysten og oplever historiens vingesus på alle de steder såsom landingsstederne på strandene, kirkegårdene, museerne, kanonstillingerne, mindesmærkerne, broerne og ikke mindst kigger efter veteranerne som traditionen tro besøger de kyster hvor de gik i land for 72 år siden. Men hvis de var 18-20 år da de gik i land er de oppe i årene nu.

Der bliver også tid til en hyggelig festmiddag formentlig mandag aften, samt hygge på campingpladsen de øvrige dage i det omfang de enkelte ønsker at deltage. Ingen er tvunget. Vi rejser sammen, men der skal være plads til at vi også kan være os selv.

Dagturene starter omkring kl. 9.00 og slutter omkring kl. 12-14.00, så du har masser af tid på egen hånd også. Og så er det en fordel at du har din egen bil, så du kan blive i byen vi er kørt til, eller opleve andre ting som du selv ønsker at se nærmere på.
Den efterfølgende lørdag den 11. juni 2016 er der hjemrejse på egen hånd. Du er selvfølgelig velkommen til at blive længere på pladsen for egen regning, hvis du ønsker dette.

Amerikansk lejr

På selve D-dagen er mange med til at vise hvordan det foregik den 6. juni 1944.

 

Amerikansk soldat landede i kirketårn

Den amerikanske faldskærmssoldat John Steele havnede i kirketårnet og spillede død.

Erfarne turledere og guider:
Turledere og guider er Peer Neslein og Mads Nielsen fra Campingferie, der begge har besøgt de kendte strande og steder flere gange før.

20-25 historiske seværdigheder
Efter tilmelding modtager du ca. 1 måned før program med information om de 20-25 seværdigheder, adr. på campingpladsen samt længde/breddegrader og adr. på de seværdigheder vi skal opleve i løbet af de 5 dage.

Tysk bunker

Den store betonbunkers lå tæt på kysten og var en tysk observationsbunker.

Pris for at deltage:
Prisen pr. person er kr. 2.950 og dækker overnatning på campingplads for 2 personer med strøm i 6 dage ved invasionskysten, entre til 4 museer, 360 graders biograf samt festmiddag (2 retter) uden drikkevarer, samt de 2 danske guider, i form af Peer Neslein og Mads Nielsen. Evt. afgift for medbragte hunde eller børn betaler den enkelte selv til campingpladsen.

 

Tid til hygge

Vi rejser sammen, men der er masser af plads til at være sig selv. Ønsker man selskab, er det blot at rykke sit bord ud mellem vognene. Ingen bliver fornærmede hvis du hellere vil slappe af for dig selv.

 

Tilmelding:
Send en mail til peer@campingferie.dk med deltagernavne og skriv om du kører teltvogn, campingvogn eller autocamper.
Herefter modtager du tilmeldingsskema som du bedes udfylde og returnere samt indbetale kr. 1.000 i aconto pr. person du tilmelder.
30 dage før turen starter indbetaler du restbeløbet og modtager de sidste rejseinformationer med adr. på seværdigheder, mødetider samt praktiske informationer.

 

På gensyn
Mads Nielsen & Peer Neslein
Campingferie.dk