Annonce:
Annonce:

2016-Foraar_01
I de kommende uger er der masser af campister, som tager hul på den nye sæson. I år falder Påsken allerede i slutningen af marts. Hvis du ikke allerede har været i gang, så er det snart tid til at tjekke og klargøre campingudstyret. Og selv om vintercampisterne allerede har været i gang i flere måneder, så er foråret en god lejlighed til at gøre status. Det meste kan du sagtens klare selv, andre ting kræver faglig viden og løses bedst på et campingværksted. Enkelte ting skal udføres af et autoriseret værksted.
Garanti og lovkrav
De fleste producenter kræver at, for du kan bevare dine garantier, at campingvognen kontrolleres til bestemte terminer. Det er derfor vigtigt, at få aftalt eftersynene i god tid. Foråret er ekstra travlt på caravanværkstederne, så vær opmærksom på terminerne. Det samme gælder for gastest. Nogle campingpladser forlanger at deres fastliggere gennemfører gastest hvert år, andre følger lovens krav om at det er ejeren som har ansvaret for at gasanlægget er ok. En tommelfingerregel siger, at det bør tjekkes mindst hver andet år. Også selv om campingvognen kun bruges få uger om året.

Udvendig
Start med at få vasket og kontrolleret din campingvogn udvendig. Husk tag, tagluger, evt. antenne og udluftningsventiler. Polér evt. sorte striber væk, og husk at vinduerne er i plastic, så de skal ikke skures med svampe eller andet som kan ridse dem. Kontroller herefter vinduer, dør, serviceluger og gaskasse. Fjern overvintrende insekter og smør gummiet med en tynd silikoneolie. Det forlænger pakningernes smidighed.
Husk også at tjekke låse, evt. cykelholder, 12 V stikket og sikkerhedskæden. Slut evt. af med en gang voks. Bremser, stabilisator, smøring af chassis m.v. bør du overlade til en fagmand. Tjek selv lys, luft i dæk og ryd op i gaskassen. Måske skulle du sortere kassen med pløkker og småting til fortelt og markise. Det samme gælder posen med de grillkul som har været med til Tyskland, Frankrig, Norge og Sverige de sidste tre år. Overvej nødvendigheden af at have to 11 kg gasflasker med på sommercamping. En er som regel rigeligt til en 3 ugers sommertur.

Indvendig
Start med at rydde op. Tag alt ud af skabe og skuffer og sorter det. Der kommer altid nyt til i løbet af en sæson. Lad det, du alligevel aldrig bruger, blive hjemme. Det er ok at have service og bestik til 8 eller 12 personer, men det vejer. Mødes du ofte med andre campister, så kan de bruge deres eget service. Gør rent og tør af i alle skabe, magasiner og kroge. Lad det stå og tørre før du sætter indholdet på plads.
Tjek tanken med rent vand. Måske trænger den til en gang tankrens? Husk også at skylle alle vandslangerne. Giv varmtvandstanken og fækalietanken samme behandling. Et godt trick til toiletskålen er, at polere eller vokse den. Så løber skyllevandet bedre rundt, og vandforbruget er mindre. Hav evt. en sprayflaske med desinfektionsmiddel stående. Så kan alle gøre rent efter sig, og evt. igen før de sætter sig. Mange foretrækker kun at bruge deres eget toilet. Og er man gæst, så brug campingpladsens. Børn der ”bare skal,” er altid en undtagelse. Vi voksne kan normalt selv styre det. Giv dit campingudstyr samme behandling, og husk at sortere det. Vi kører alle sammen rundt med meget mere end vi har brugt for.
Og når du er færdig med hele klargøringen, så skynd dig at komme ud på camping og nyd den friske luft, de mange campingpladser og de spændende egne af Danmark og vores nabolande.

God sommer.

2016-Foraar_02
Start med at rydde op i vognen – og i gaskassen

2016-Foraar_03
Udvalget af plejemidler er stort og varieret. Snak med din campingforhandler om mulighederne.

2016-Foraar_04
Husk nu: Fugt- og gastest er ikke ”gør det selv” arbejde.

2016-Foraar_05
Måske skal noget af campingudstyret skiftes ud til nyt?

2016-Foraar_06
Når du er klar, så glæd dig til en god campingsæson

Tekst og foto. J-P. Rasmussen
© www.campingferie.dk