Annonce:
Annonce:

Bredgade 54 ca. 1916

I 1916 startede Torbens bedstefar Jens Jensen cykel og autoværksted på Bredgade i Tårs og var en af de første ejere at et automobil i området. Forretningen med telefon nr. 29, udviklede sig og der blev bygget til, der kom snart salg af Shell benzin til og nabo ejendommen blev tilkøbt. For Torbens, far Harry og hans bror Henry, var det naturligt at tage over og drive forretningen videre, som lå på adressen i hovedgaden indtil 1966, hvorefter der blev flyttet til den nuværende adresse på Damhusvej 23 i Tårs.

Torben startede med at handle, mens han gik i skole og det fortsatte igennem mekanikker læretiden, her gik fritiden om aften og weekender med at handle med biler, det var blevet så omfattende at Torbens forældre forlangte at han stoppede eller startede for sig selv. På det tidspunkt var man først myndig som 21 årig og man kunne ikke få næringsbrev til at drive forretning før man var myndig, derfor blev der søgt dispensation i Stats Amtet, således Torben kunne blive myndig som 19 årig.

Efter soldatertiden blev Lise og Torben gift og de anskaffede sig en campingvogn, hvilket opfyldte deres behov i flere år, men det var en tilfældighed at autocamperne kom ind i billedet.

Taars Auto havde i flere år en lokal kunde, bestyreren på plejehjemmet i Tårs, som havde købt en ombygget VW bus, vognen blev serviceret på værkstedet og en dag ville kunden sælge, da de skulle flytte til udlandet. Lise var skeptisk, med prisen var ikke så høj, da den efterhånden var en del rusten. Der kom til at gå en hel vinter med at renovere, Torben svejsede og Lise syede nyt betræk og gardiner. Der var mange af de lokale som rystede på hovedet over det nye påfund, men der var også mange som synes det var lidt spændende, så da vognen var færdig var der faktisk rigtig mange som havde lyst til at låne den. Allerede året efter var udlejningsflåden oppe på 5 autocampere som hoved salig bestod af ombyggede Bedford & Mercedes postbiler. Der var rigtig mange af lejerne som fortalte om deres anderledes ferie og den frihed som de aldrig før havde oplevet, så pludselig var der et nyt marked for autocampere. Lovgivning og myndighederne havde ikke taget højde for den udvikling, så der var meget pioneer arbejde og en spændende tid. Der var ikke mange fabrikker i udlandet som i vore dage, og dem der var var nystartede og meget mindre, så vi gik selv i gang med at udvikle modeller, først på basis af kassevogne, som fik monteret højt tag og efterhånden blev det en lille produktion baseret på nye chassiser, som fik på bygget en kabine, hvor vi helt selv fremstillede både kabine og inventar, mange af disse modeller møder man stadig på landevejene.

Vendelbo Vans startede i 1984 og fungerede de første år sideløbende med Tårs Auto, men efterhånden blev efterspørgslen på autocampere så stor at Tårs Auto ikke længere var synlig.

I dag er den næste generation med Jens og hans kone Ulla også en del af virksomhedens daglige personale, så fremtiden som hele Danmarks autocamper specialist ser ud til at være sikret, mange år frem i tiden.

Vejen frem til i dag har været snoet, fra år 2000 blev der etableret afdeling, først i Tyskland og derefter i Sverige, ligesom en afdeling på Sjælland, var aktiv nogle år. Vi har lært en masse undervejs og vi føler at med den gode infrastruktur, der er i Danmark i dag, har vi bedst mulighed for at servicere vores kunder fra en stærk base, hvor vi kan tilbyde hele pakken, på en gang.

Vendelbo Vans har i dag stadig afdelingen i Flensborg, med salg, service og udlejning, ligesom vi har en servicepartner på Sjælland og vores egen konsulent som er bosiddende på Sjælland.

Vendelbo Vans har valgt at specialisere sig indenfor alt hvad der har med autocampere at gøre og være med i fronten, når der sker nye tiltag, derfor har vi også 2 Fiat mekanikere ansat, så vi også kan servicere bildelen. Der er en partneraftale med Goldschmitt, som er specialist i optimering af undervognen, med luftaffjedring, hydraulik osv. således vi kan hjælpe og rådgive kunderne på den bedste måde. Der er ligeledes partner aftale med Dometic og Truma, så vi er opdateret med den sidste nye viden hvad angår køl og varme. Alle teknisk personale har som minimum mekanikker basisuddannelsen og så er der nogle som oven i hatten har caravan tekniker uddannelsen tilføjet og løbende branche kurser hos de enkelte leverandører og fabrikker, så i vinterperioden, mangler vi gennemsnitlig næsten konstant en medarbejder som er på kursus, for at følge med i den sidste nye udvikling på området.

Vendelbo Vans har i rigtig mange år forhandlet og importeret McLouis, Elnagh, Mobilvetta og ikke mindst Bürstner autocampere og forhandlingen er i jubilæumsåret udvidet til også at omfatte Dethleffs, Sunlight, Globecar og Roadcar, således vil produktprogrammet i fremtiden dække alle modelvarianter fra de allerstørste til de mindste autocampere.

 

Hele Danmarks autocamper center, ligger i Tårs.

 

Vi repræsenterer 8 forskellige nye mærker, vi har altid ca. 75 nye og brugte autocampere på lager.

Hos os kan du få en tryghedsaftale, så husker vi dine service terminer og så kommer vores servicevogn evt. ud til dig.

Skades service center, hvor vi også nemt kan afhente selv de største autocampere på vores specialtransporter.

Udstyrsbutik med tilbehør og reservedele til alle mærker.

Stort 2 etagers reservedelslager på 600 kvm. (1200 kvm.).

Servicepunkter på Sjælland og Flensborg.

Danmarks største specialværksted for bil- & bo- del.

Udlejning af autocampere i Danmark & Tyskland.

Egen stellplads 24/7, som du altid er velkommen til at benytte.

 

Fredag d. 19 august er der reception fra kl. 10 – 15.

 

Vi håber at venner, familie og forretningsforbindelser vil være med til at fejre det skarpe hjørne med 100 jubilæum for firmaet som i hele perioden har haft adresse i Tårs og det er samtidig denne sommer, 60 år siden Torben (3.gen.). så dagens lys for første gang, derfor holder vi reception fra kl. 10 – 15 fredag d. 19. august. Jens har netop rundet de 37 år og har sammen med Ulla, sørget for at 5. generation er godt på vej.

 

Der er ÅBEN HUS hele weekenden kl. 10 – 17, hvor vi udstiller nye og brugte autocampere.

Vores leverandører har lovet at der vil være flere 2017 modeller som får premiere i Tårs, så glæd jer til at få det første glimt af de nye modeller i Tårs, allerede inden premieren i Düsseldorf.

Lørdag d. 20 august holder vi træf med den lokale slagtermesters helstegte pattegris fra kl. 18 og kl. 20 kommer Sussi & Leo og underholder. Alle kan deltage, men tilmelding er nødvendig. Pris for lørdags aften arrangementet er kr. 249.- pr. person.

Har du købt bil, campingvogn eller autocamper af os på et eller andet tidspunkt igennem de 100 år der er gået, vil vi gerne invitere dig til at deltage ganske gratis sammen med din ledsager i lørdags aften arrangementet, dog er tilmelding stadig nødvendig.

Vi har som sædvanlig mulighed for at du kan overnatte hele weekenden i din autocamper i området omkring Vendelbo Vans og så vil vi gerne både lørdag og søndag morgen kl. 9:00 invitere jer på gratis rundstykker og morgenkaffe ved bordene i værkstedet.

Vi håber at rigtig mange vil være med til at støtte op om en festlig weekend, på gensyn i Tårs. 

I jubilæumsåret er vi stolte over at kunne meddele at vi fremover også vil være forhandler af mærkerne i den kendte Dethleffs familie. Dethleffs, Sunlight, Globecar, Roadcar, hvilket betyder at vi fremover repræsenterer ikke mindre end 8 mærker som importør og forhandler. Bürstner autocampere, som vi har solgt lige så lang tid de har været på markedet i Danmark og McLouis som vi har repræsenteret siden starten af fabrikken, fortsætter selvfølgelig uændret. Elnagh & Mobilvetta er mærker vi har overtaget indenfor de seneste år og de vil ligeledes være at finde i vores sortiment fremover. Med det nye produkt miks er vi sikker på at der findes en autocamper for enhver smag og pengepung i Tårs, fra de allermindste kassevogns modeller til de største til stort kørekort og den allerstørste gruppe af modeller ligger selvfølgelig der imellem, men det betyder at vi fremover vil have det bredeste og mest omfattende udvalg af autocampere i Danmark. Vi glæder os til at vise dig alle de nye spændende modeller, fra Europas førende fabrikker.

Alle os fra Vendelbo Vans

Alle os fra Vendelbo Vans

Se mere her.: www.vendelbo-vans.dk