Annonce:
Annonce:

b1

Dagen starter med en togtur med Winzer Expressen, og her står vi samlet og venter på togets ankomst.

b2

Præcis på slaget 10 ankommer det lille tog og vi kan gå ombord og lade os transporterer gennem byen.

b3

I toget får vi en masse information om Rüdesheims historie og hele området, der bliver også fortalt om den store vin produktion og dens historie her på egnen.

b4

Vi stopper på en lille plads oppe over byen for at besøge det store nonnekloster.

b5

Klosteret er opført af nonnen Hildegard af Bingen og er et forholdsvis stort kloster. Det blev grundlagt i 1100 tallet og fungerer stadig som kloster i dag. Udover kirkegerningen har nonnerne også en butik med blandt andet bøger og souvenirs.

b6

Den store kirkesal er imponerende flot udsmykket og har et stort billede af Jesus over alteret som fylder hele loftshvælvingen.

b7

I haven udenfor kirken står en skulptur af Hildegard. Hildegard af Bingen (16. september 1098 i Bermersheim – 17. september 1179 i Rupertsberg) var en tysk abbedisse, mystiker, forfatter, læge og komponist. Hun er blevet kaldt “middelalderens største kvinde” og omtales ofte som “den hellige Hildegard”, selv om hun ikke er blevet officielt kåret som helgen. Hun korresponderede med mange mænd i magtfulde stillinger, bl.a. både paven og kejseren.

Hildegard blev født som det tiende og sidste barn i en adelig familie og straks fra fødslen bestemt til et kirkeligt liv. Dette var skik og brug i den tyske højadel, hvis en familie fik et tiende barn.

Hun begyndte at få visioner som treårig, men indså hurtigt, at andre mennesker i hendes nære omgivelser ikke så dem, så hun skjulte disse oplevelser i årevis. Først i 1141 blev hendes visioner kendt af en videre kreds. Med pavens godkendelse begyndte hun at skrive om dem.

b8

Udsigten fra klosteret nedover Rhinen og Rüdesheim er utrolig flot, og man kan stå længe her og betragte alle de detaljer der åbner sig i landskabet.

b9

Efter turen på klosteret er vi nu havnet i vinkælderen hos Adolf Storzel, her skal vi have en hyggelig vinsmagning af områdets kendte hvidvine og selvfølgelig have lidt historie med. Kælderen vi er bænket i er fra starten af 1500 tallet og en af de første store vinkældere i byen.

b10

Det er Lotte og Hans som underholder på bedste vis, Hans taler Tysk og Lotte oversætter. Det kan nu være rimelig svært at oversætte alle de munterheder der kommer fra Hans. Vi får smagt 4 vine i forskellige udgaver som alle produceres af Weinbau Adolf Storzel. Efter smagningen og den underholdende fortæller, kan man købe de forskellige vine og få dem bragt ned til campingpladsen.

b11

Efter den lidt tidlige vinsmagning og indtagelse af alkohol, så skal der en lille frokost til. Den nyder vi hos Holger som vi også spiste hos i går aftes, denne gang får vi plads på hans dejlige terrasse.

b12

Efter frokosten er der tid til at opleve byen og dens mange spændende steder. Et af de store højdepunkter er en tur med svævebanen over vinmarkerne op mod det store monument Germania.

b13

Udsigten over byen og selve Rhinen er fantastisk på både turen op og ned. Skulle man ikke bryde sig om højder, er denne svævebane ikke så slem da den følger vinmarkerne op.

b14

På toppen kan man besøge det store monument Germania. Monumentet blev rejst som et mindesmærke for bl.a. Bismarch som havde sejret over franskmændene i den fransk-prøjsiske krig i 1870-71. Det var Kejser Wilhelm I, der valgte Rüdesheim som stedet, hvor Germania skulle stå.

b15

En anden ting man kan fornøje sig med er et besøg på en af de mange cafeer, her kan man få alle sorter kaffe både med og uden indhold af alkohol og der kan selvfølgelig også serveres mange forskellige tærter til.

b16

Men en af de helt store specialiteter er Rüdesheimer Cafee, den fås overalt og smager fantastisk. Den laves ved bordet af tjeneren, der behændigt sætter ild i Asbach cognac og sukkeret for derefter af slukke ilden med den varme kaffe og til sidst sætte flødeskum på toppen med et drys chokolade.

b17

Efter cafe besøget slentre vi gennem byen og hjem mod campingpladsen, så kan man jo lige overveje om man ikke skulle op i byen igen til aften og spise på en af de mange restauranter.

b18

På vejen hjem mod pladsen, kan man jo lige se de “nye” Rhinbåde som lægger til kaj. Der kommer gennem dagen flere både der lægger til og så sejler de videre sidst på aftenen eller tidligt i morgen. Når man går hjem om aftenen kan man se den livlige aktivitet der er på disse både med både spisning og underholdning.

Vi takker af for i dag, i morgen skal vi alle sammen selv ud og sejle på Rhinen da vi skal ned og se Rhinen i Flammer.

Se mere i næste afsnit

Mange hilsner
Peer & Mads