Annonce:
Annonce:


Søndag var der ekstra mange børnefamilier inde og se på Camping.  Hvor står campingvognene med køjer? Der var mange som ville se på mulighederne for børnefamilier. Så i dag viser vi seks forskellige køjevogne, og denne Fendt Bianco Selection 550 SKM, som er ny i Bianco Selection serien, er den første. Her er der tale om en stor campingvogn med en indvendig længde på 570 cm.


Bianco Selection 550 er indrettet med køjer på tværs bagerst, siddegruppe og et fransk soveværelse forrest. Den nederste køje kan foldes op langs væggen så der er mulighed for at lege på gulvet. Der er en ekstra stor serviceluge til køjerummet, så det kan også bruges til stor bagage under transport.


Denne Adria Adora 613 PK er et nøk større. Forrest i vognen er der også et fransk soveværelse og midt i vognen en rundsiddegruppe foran køkkenet.


Den indvendige længde er 615 cm. Så her er der plads til et børneværelse med køjer på langs og en siddegruppe overfor. De tre køjer er standard.


Hobby De Luxe 560 KMFe har en karosserilængde på 632 cm og er indvendigt i omegnen af 570 cm. Forrest er der også en her et fransk soveværelse med toiletrummet ved siden af dobbeltsengen.


Med en bredde på 250 cm er der blevet plads til en rundsiddegruppe foran køkkenblokken midt i vognen. Bagerst er der køjer på tværs med et klædeskab i hjørnet. I Hobby kan nederste køje også klappes op så der bliver mere plads at lege på. Den viste Hobby kan i øvrigt fås som kampagnemodel i 2017.


Vil man have masser af plads til børn og voksne, kan det fås på flere måder. I denne Bürstner Premio Plus 510 TK, som indvendigt er 550 cm lang, er forældrenes dobbeltseng hængt op under loftet i siddegruppen. Det giver ekstra god plads i børneafdelingen. Nederste køjes kan også her slås op så pladsen kan bruges til stor bagage under transport. Og adgangen nås let gennem den store serviceluge i siden.


Her ser du børneværelset med køjer, siddegruppe og flere skabe.


Er de viste vogne for store, så er der også mange muligheder som er knap så store. Denne Adria Altea 542 PK er med 536 cm indvendigt stadig over 5 meter. Men vægtmæssigt er den knap så tin som de forrige og indretningen med tværvendt dobbeltseng og køjer bagerst er meget populær.


Der er et smalt klædeskab ved døren og to køjer. På billedet her er stigen lagt op i overkøjen. Køkken og toiletrummet står i hver sin side lige inden for døren.


Vil du kunne køre med køjevogn med en almindelig familiebil i Golf klassen er denne Caravelair Antares 476 Family, som også fås som kampagnemodel i 2017, et godt bud. Med en indvendig længde på 470 cm og indrettet med fransk soveværelse forrest og tværvendte køjer bagerst, er den selvfølgelig mere kompakt. Men læg mærke til at der også er en stor serviceluge til køjerummet i siden af vognen. Også her kan nederste køje slås op så pladsen kan bruges under transport.


I Antares 476 Family sidder døren ved forældresoveværelset. Køkkenblok og siddegruppe er placeret foran køjerne. I denne vogn har Caravelair valgt at placere køleskabet på 150 l i et skuffe under køkkenbordet.


Vi skal også se på lidt af det nye campingudstyr. En af de mest iøjefaldende nyheder er denne Wecamp Buddy bagagevogn fra Camper. Det nye er bl.a. at trækstangen er skiftet ud med en klapvognsløsning. Den kan laste 65 kg og måler 94 x 47 x 59 cm i opslået stand. Den kan slås samme og vejer tom 9 kg.


Her ser du tre nye såkaldte 7 positionsstole fra Wecamp. Fodstøtterne skal købes separat.
Til venstre ser du Wecamp Raul som kan bære 120 kg, har betræk i sort/grå og har lakeret stel. Wecamp Raul koster 649 kr.
I midten ser du Wecamp Luna som har fast sæde og elastik i ryggen. Luna kan også bære 120 kg og koster 599 kr.
Til højre ser du den nye udgave af Wecamp Zenit med det ekstra lette Duralite stel. Zenit kan bære op til 120 kg og koster 649 kr.


Wecamp sider og front til Caravan Store markiser øger komforten når det regner, blæser eller du bare vil have lidt privatliv. De er også rare på kølige sommeraftener. Sidestykkerne er altid i samme størrelse. Frontstykkerne fås i bredden 310, 360, 410 og 440 cm.


Der er store vinduesstykker i alle moduler og en dør i frontmodulet.


Her ser du opsætningen indefra. Den opsatte lys er et almindeligt LED lysbånd.


Westfield Omega 400 er den ene af de lufttelte som kan fås ved en Camper forhandler. Luftteltet er syet i en ny HydroTech XT Pro 6000 polyestertekstil, et nyt materiale med et vandsøjletryk på 6000 mm.


Bundmålet er på 400 x 260 cm. Den indvendige højde ved frontpanelet er mellem 190 og 220 cm. Westfield Omega 400 kan monteres på campingvogne med en skinnehøjde mellem 235 og 250 cm. Læg mærke til den smarte verandastang, som fås som ekstraudstyr.


Der er fastsyet mørkelægningsgardiner på alle vindyer. I sidestykkerne kan vinduesfolien rulles op så det faste myggenet giver mulighed for variabel ventilation.  Der er mulighed for døråbning i både side- og frontstykkerne.


Til sidst skal du lige se tre campingvogne som alle er indrettet med en fritstående dobbeltseng i fronten. En indretning som der er en stigende interesse for. Tre ens indretninger, men alligevel forskellige i deres indretning af soveværelset. Den første er denne Weinsberg CaraOne 500 XU som har rundsiddegruppe bagerst og dobbeltseng forrest.


Her ser du soveværelset med overskabe over hovedgærdet. Weinsberg CaraOne 500 XU koster 136.900 kr + lev. og evt. ekstraudstyr. Dar en indvendig længde på 532 cm.


Adgang til det store magasin under dobbeltsengen sker ved at klappe madrasserne op mod midten.


Næste vogn er denne LMC Style 450 som udstilles af Slagelse Camping og Fritid. Her er der siddegruppe og it TV-bord i fronten.


I soveværelset er der klædeskabe ved siden af hovedgærdet. LMC Style 450 koster 153.900 kr + lev. og evt. ekstraudstyr. Den har en indvendig længde på 550 cm.


Adgang til magasinet under dobbeltsengen kan ske ad to veje. Hele sengebunden kan løftes op så man kan komme ind fra alle sider. Og ved at placere klædeskabene på et par høje paneler er der mulighed for at komme ind udefra gennem serviceluger i siden.


Dagens side campingvogn er denne Hobby Excellent 540 UFF. Her er der også en rundsiddegruppe bagerst i vognen.


I soveværelset er der overskabe og et stort hovedgærde med vindue, hylder og lamper. Hobby Excellent 540 UFF koster 166.995 kr + lev. og evt. ekstraudstyr. Den indvendige opgives ikke, men Hobbyen har en karosserilængde på 615 cm, ca. det samme som LMC Style 450 D.


Adgang til magasiner sker ved at klappe det helt op. Sengebunden sikres i åben stilling af en stolpe. Den viste vogn er ekstraudstyret med en Autark uafhængighedspakke. Derfor står der en batteriboks i det ene sengemagasin.

I morgen skal du se mere nyt udstyr, autocampere og campingvogne.

Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© www.campingferie.dk & www.autocamper-nyt.dk