Annonce:
Annonce:


I denne uge er sommerferien startet for mange familier. Og selv om planerne for ferien nok allerede er klar, så kan det godt være en god ide at tjekke efter en ekstra gang. Dagens artikel handler om længden på dit vogntog eller autocamper.

Inspirationen til artiklen kom under præsentationen af Hobby årgang 2018. To af de udstillede autocampere var under 6 m lange, og diskussionen gik på den velkendte situation om billetprisen ved broer og færger, hvor en autocamper under 6 m. ofte takseres som en personbil, eller til en særlig lav pris. Samme situation gælder også for længden på et vogntog med bil og campingvogn. Under diskussionen blev vi alle i tvivl om hvor stor forskel der egentligt var mellem de forskellige taksttrin. Der var faktisk ingen af de tilstedeværende som vidste det.


Derfor valgte jeg at tjekke op på priserne ved en del af de danske aktører, og lad mig bare afsløre: ”det var ikke særligt nemt.” Målet var at finde prisen for en enkelttur med campingvogn og autocamper den 28. juni 2017 om formiddagen. Først regnede jeg med at kunne finde det på en portal eller hjemmesiden for en organisation som beskæftiger sig med ”markedet.” Det er ikke umiddelbart muligt. Der er flere bud på ekstra rabatter, og på de forskellige websites bruges energien naturligvis mest på at promovere egne rabattilbud.

Næste trin var så at tjekke aktørernes prislister og se på mulighederne dér. Det var ikke så svært, kun ved Øresundsbroen er det svært at finde. De har ikke svaret tilbage endnu, men når svaret kommer, skal vi nok rette skemaerne. Det som derimod var svært, var mulighederne for at samle informationerne i ét skema. For der er selvfølgelig forskel på beregningsmetoderne. Men værre er, at når man ser på de mange data, så glemmer man let hvad undersøgelsen går ud på, nemlig: ”hvor stort er forskellen mellem de forskellige takstrin?”


Du skal være opmærksom på, at mange aktører tæller længden af evt. bagageboks og cykelholder bag på campingvogn og autocamper med i vogntogets længde. Og derfor kan du risikere at dit vogntog vurderes længere, end det som står på registreringsattesterne.

Et eksempel er vores egen Kabe Brillant fra 2002. Den er født med cykelholder bagpå. Det øger længden med ca. 50 cm. fra 650 cm til 700 cm. Vores bil er nu en Hyundai30 årgang 2011 der er 428 cm lang. Den samlede længde er 11,28 m. Heldigvis er det midt imellem to takstrin. Var campingvognen en model med en totallængde omkring 550 m, så ville den kunne gå en klasse ned.


Èn ting er teori, praksis er noget andet. Bruger du kun din campingvogn (eller autocamper) få gange om året, betyder prisforskellen nok ikke så meget i forhold til den samlede ferieoplevelse. Men er du ekstra mobil, kan det godt løbe op. Vi kan ikke vælge for dig, men vær alligevel opmærksom på priserne. Både når du køber, og når du er på farten. Nogen gange kan det god svare sig at vælge en cykelholder på trækket, eller at transportere cyklerne inde i autocamperen. Valget er selvfølgelig dit.

Rigtig god sommerferie.

I de viste eksempler kan du se prisforskellen på en enkeltrejse d. 28. juni 2017.

  • Alle data er samlet i juni 2017.
  • Bropriserne er ens døgnet rundt.
  • Færgepriserne er valgt om formiddagen mellem kl. 10 og 12.
  • De viste priser kan gøres billigere ved at ændre rejsetidspunkt eller bruger forskellige former for rabatter og klub-tilbud. Det eneste rabattilbud som er nævnt er Øresundsbroens BroPas. Den er taget med fordi årsafgiften kan tjenes ind på én overfart.
  • Vær opmærksom på højden af autocamper og campingvogn.
  • Vær også opmærksom på at priserne kan skifte fra dag til dag.   

Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© www.Campingferie.dk