Annonce:
Annonce:
Camping Del Sole
Campstuff
Camping Italy
Østsjællands Camping Center
JPCARAVAN
Le Palme Camping
HinshøjCaravan728x90

Endnu et vogntog i vores serie fra de Danske campister.

Vores vogntog består af en Bürstner Belcanto 460TL Århus. 2010 og foran den kører en Mazda CX-5, 2.2de vision, aut., 150 hk og 380 nm. Max anhængervægt med bremser 2000 kg.

Campingvognen er vi rigtig glade for. Den har en god indretning og med en egenvægt på ca. 1160 kg og en totalvægt på 1500 kg, er der pænt med frivægt til oppakningen. Med eftermonteret Truma mover og batteri pakke, lykkes det os dog som regel at udnytte frivægten fuldt ud.

Mazda’en gør det rigtig godt som campingtrækker. Den trækker ubesværet de 1500 kg, også når det går opad.  Eneste tidspunkt hvor jeg manuelt vælger gear er, når det går meget nedad. Så skifter jeg ned i gear for at få motorens hjælp til at holde et forsvarligt tempo nedad.

Vogntoget er stabilt, også i sidevind og ved overhalinger.

Eneste lille anke omkring Mazda’en er brændstof forbruget. Det er svært at få den til at gå meget længere end 8 km/l med campingvogn på. Til hverdag kører jeg mest på motorvejen og gennemsnit forbruget ligger solo lige under 14 km/l.

Campinglivet tilbringes rundt omkring i Danmark. Dog går de længere ferier gerne til Tyskland, Østrig, Frankrig, Tjekkiet eller Kroatien. Byer som Berlin, Prag og ikke mindst Wien er nogle af favorit målene når der står byferie på programmet.

På fortelt siden har vi, som mange andre, skiftet til luftfortelt i form af et Kampa Ace Air Pro 400. Det er nemt at slå op, rummeligt nok til 4-6 personer og rusker ikke så meget i campingvognen, når det blæser. Nedtagningen er den rene fornøjelse. Det bliver der ikke brugt meget tid på. Når man nu ikke længere skal huske teltstængerne, så skal man dog i stedet huske pumpen.  Ellers må man ud og købe en ekstra. I har gættet helt rigtigt…. Nu har vi to 🙂

Med på turene har vi som regel også en Isabella Shadow markise, som typisk bliver brugt i forbindelse med kortere ophold af en enkelt eller to overnatningers varighed.

Hilsen Jens