Annonce:
Annonce:

Så er det officielt vinter på vejene. Natten den 31. oktober måtte Vejdirektoratets saltbiler i aktion for første gang – og det var en gammel kending på Sydsjælland, der fik årets første dosis salt fra Vejdirektoratets Vintertjeneste.

Natten den 31. oktober klokken 00.41 startede vinteren officielt – i hvert fald ifølge Vejdirektoratet. Her rykkede Vejdirektoratets saltbiler nemlig på gaden for første gang denne vinter for at salte Svingbroen i Næstved.

Dermed startede vinteren syv dage senere end sidste år, hvor saltbilerne blev sendt i aktion den 24. oktober.

Til gengæld var det en gammel kending, som saltbilerne var på besøg hos. Svingbroen i Næstved er en stålbro, der hurtigt får rim på kørebanen, når der blæser en kold vind. Også ved flere tidligere lejligheder har denne bro været blandt de første steder, der er blevet saltet.

”Derudover var vi faktisk også tæt på at skulle salte i både Nordjylland, Østjylland og på Sjælland, men det viste sig i sidste ende ikke at være nødvendigt. Det vil dog ske inden længe, for vi kan mærke, at det for alvor er ved at blive koldere om natten,” siger Carina Meldgaard Frandsen, der er vinterservicekoordinator i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratets Vintertjeneste

Vejdirektoratets Vintertjeneste styres fra Vejdirektoratets vintervagtcentral i Aalborg. Den er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåger vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene.

Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller vil opstå – sørger vintervagten for, at der bliver saltet og ryddet sne.

Vinterens vejrlig fordrer dog også øget agtpågivenhed fra trafikanterne, ikke mindst hvis man skal ud at køre i de tidlige morgentimer.

Du kan følge Vejdirektoratets saltning af veje og se, hvornår sneploven har været i gang på http://www.vintertrafik.dk

Vinterfakta:

• På en normal vinter har Vejdirektoratet udkald til saltning cirka 107 gange, og der bliver brugt 58.700 tons salt.

• Udkald til saltning betyder det antal udkald, der har været på Vejdirektoratets ruter landet over. Et udkald svarer til, at der har været kaldt ud på samtlige ruter én gang.

• Vinteren i Vejdirektoratet varer fra oktober til maj, hvor Vintercentralen overvåger vejenes temperaturer hele døgnet.

• Vejdirektoratet har 257 saltspredere og 625 sneplove, som kan gå i aktion.