Annonce:
Annonce:

Peer Neslein fortæller:
Efter en dejlig nat i campingvognen (jeg sover bare altid bedst i campingvogne), er jeg klar til afgang fra Bogstad Camping i Oslo.
I receptionen betaler jeg 340 Norske kroner for overnatning med strøm.
Kl. 9 kaster jeg med i ud trafikken med kursen mød øst. Jeg skal køre omkring 170 km til Rjukan hvor jeg vil køre ind på Rjukan Hytte- og Caravanpark, den nærmeste campingplads til områdets mange oplevelser. Pladsen ligger nogle km før byen. www.rjukanhytte.com
Det blæser og regner i dag, så jeg vil nok starte med at sætte mit Isabella Transit 340 solsejl med sider og front op, helt eller delvis. Campingpladsen skal nemlig være min base de næste dage hvor jeg skal rundt og udforske områder.

På farten mod Rjukan

På farten mod Rjukan

 

Efter Oslo er jeg kommet ud på de mindre veje som skifter karakter hele tiden. Her en lille tunnel.

Efter Oslo er jeg kommet ud på de mindre veje som skifter karakter hele tiden. Her en lille tunnel.

 

 

Jeg er nået til den 30 km lange Tinnsøen, som indgår i slutspillet om det tunge vand, idet det var ud for dette mindesmærke, midt på søen, at færgen Hydro blev sprængt i luften på 400 meter vand. Men den historien kommer vi tilbage til.

Jeg er nået til den 30 km lange Tinnsøen, som indgår i slutspillet om det tunge vand, idet det var ud for dette mindesmærke, midt på søen, at færgen Hydro blev sprængt i luften på 400 meter vand. Men den historien kommer vi tilbage til.

 

Indkørslen til Rjukan Hytte- og aravanpark, den nærmeste campingplads til områdets mange oplevelser.

Indkørslen til Rjukan Hytte- og Caravanpark, den nærmeste campingplads til områdets mange oplevelser.

 

Nogle km før Rjukan kører jeg ind på Rjukan Camping som jeg har boet på før. Lejrchefen går og gør pladsen klar til sæsonen og jeg er vist den eneste canmpist på hele pladsen. Han kommer hen til min bil og jeg spørger, sådan lidt ironisk "Har du plads til mig og min campingvogn i nogel dage". Han vender sig om og kigger ud over alle de tomme pladser og siger "ja - det tror jeg". Så jeg stiller mig midt på pladsen ved en lampe med strømstik. Måske kan lampen give lidt aftenstemning. Det blæser godt og der er formentlig mere regn på vej, så jeg begynder at sætte mit Isabella Transit op. Her er solsejlet sat op. Men vinden kommer bag fra vognen, så der skal en læside på.

Nogle km før Rjukan kører jeg ind på Rjukan Camping som jeg har boet på før. Lejrchefen går og gør pladsen klar til sæsonen og jeg er vist den eneste canmpist på hele pladsen. Han kommer hen til min bil og jeg spørger, sådan lidt ironisk “Har du plads til mig og min campingvogn i nogel dage”. Han vender sig om og kigger ud over alle de tomme pladser og siger “ja – det tror jeg”. Så jeg stiller mig midt på pladsen ved en lampe med strømstik. Måske kan lampen give lidt aftenstemning. Det blæser godt og der er formentlig mere regn på vej, så jeg begynder at sætte mit Isabella Transit op. Her er solsejlet sat op. Men vinden kommer bag fra vognen, så der skal en læside på.

 

Det var lidt svært at sætte siden på i blæsten, men det lykkedes. Som du kan se på billedet trykker vinden godt på siden.

Det var lidt svært at sætte siden på i blæsten, men det lykkedes. Som du kan se på billedet trykker vinden godt på siden.

 

Da jeg er i gang sætter jeg også den anden side på. I mellemtiden er klokken blevet 13.30 så jeg beslutter at satse på lidt frokost i vognen. Så fronten må vente til senere.

Da jeg er i gang sætter jeg også den anden side på. I mellemtiden er klokken blevet 13.30 så jeg beslutter at satse på lidt frokost i vognen. Så fronten må vente til senere.

 

Efter frokost og en kop kaffe udendørs, hvor jeg nyder at regnen trommer på solsejlet og taget af campingvognen, beslutter jeg at jeg hellere må vise dig nogle billeder af hvordan jeg bor inde i vognen.

Efter frokost og en kop kaffe udendørs, hvor jeg nyder at regnen trommer på solsejlet og taget af campingvognen, beslutter jeg at jeg hellere må vise dig nogle billeder af hvordan jeg bor inde i vognen.

 

Her er rundsiddegruppen i min Hobby Excellent 540UL. Jeg i gang med dagbøger og redigering af video. På køkkenbordet kan du lige se mit Net1 modem, som der heldigvis altid er signal på, så jeg kan komme på nettet. Undtagelserne er ganske få.

Her er rundsiddegruppen i min Hobby Excellent 540UL.
Jeg i gang med dagbøger og redigering af video. På køkkenbordet kan du lige se mit Net1 modem, som der heldigvis altid er signal på, så jeg kan komme på nettet. Undtagelserne er ganske få.

 

Køkken bordet. Ups - en opvask. Den må jeg hellere klare i aften.

Køkken bordet. Ups – en opvask. Den må jeg hellere klare i aften.

 

Køleskab, garderobeskab og varmeovn. Sidstnævnte for lov at hyggevarme lidt.

Køleskab, garderobeskab og varmeovn. Sidstnævnte for lov at hyggevarme lidt.

 

Madvarer, vand, mælk og Juice. Jeg tror at jeg overlever. Men heldigvis kan de fleste restauranter forstå mine udtalelser når jeg fremstammer de 2 kodeord Wienersnitzel eller steak. Når jeg husker det nævner jeg også Beer. Så plejer jeg at overleve.

Madvarer, vand, mælk og Juice. Jeg tror at jeg overlever. Men heldigvis kan de fleste restauranter forstå mine udtalelser når jeg fremstammer de 2 kodeord Wienersnitzel eller steak. Når jeg husker det nævner jeg også Beer. Så plejer jeg at overleve.

 

Toiletrum.

Toiletrum.

 

Toilet.

Toilet.

 

Min dejlige seng. Bare giv mig en seng i en campingvogn og regnvejr. Så sover jeg som en sten. Læs mere om min Hobby Excellent 540 UL på www.hobbyinfo.dk På gensyn i morgen hvor jeg skal finde vandkraft værket i byen, som var rammen om tungtvands fabrikken. Klik her og se dagens videoklip På gensyn Peer Neslein Tekst & foto: Peer Nelsein © www.campingferie.dk 2015

Min dejlige seng. Bare giv mig en seng i en campingvogn og regnvejr. Så sover jeg som en sten.

Læs mere om min Hobby Excellent 540 UL på www.hobbyinfo.dk

På gensyn i morgen hvor jeg skal finde vandkraftværket i byen, som var rammen om tungtvands fabrikken.

 

På gensyn
Peer Neslein

Tekst & foto: Peer Neslein
© www.campingferie.dk 2015