Annonce:
Annonce:

Peer Neslein ved Polarcirklen i hans Hobby PremiumDer er flere og flere der campere i vinter månederne, og der er kommet flere campingvogne på markedet, der udmærker sig til camping året rundt. Men hvad er det så lige det der med vintercamping. Når jeg bliver spurgt, kan jeg kun sige at de oplevelser der er om sommeren, de findes i lige så store mængder om vinteren. Der er rigtig mange campingpladser der har vinteråbent og ligeså mange steder der er fantastiske at besøge om vinteren. Der er jo rigtig mange der traditionen tro sætter deres campingvogn væk for sæsonen allerede i slutningen af september og mange har selvfølgelig nydt sommeren, men de snyder sig selv for ligeså mange oplevelser i den efterfølgende vintersæson.

IMG_1667

Er det svært at vintercampere?
Der er ofte mange der fortæller mig at det er for svært og krævende at vintercampere, nuvel man må da arbejde lidt mere for det end om sommeren, men nydelsen især indenfor i den varme campingvogn er så til fulde i nydelsen. Vinterlandskabet her i Danmark er til tider meget varierende, men man skal ikke langt fra Danmark for at komme til et rigtig hvidt vinterlandskab. Her er campingvognen alle tiders, mange steder ved skisportsstederne kan man bo tæt på løjperne og der er ikke noget så skønt som afterski i en varm campingvogn.

Men selv i Danmark eller Norden, i både efterårs-, vinter- og forårssæsonen, er der rigtig mange skønne steder at besøge.

IMG_1670

Hvad skal man gøre ekstra ved sin campingvogn for at vintercampere
Dette spørgsmål høre jeg ofte, og svaret er meget forskelligt. Det kommer selvfølgelig lidt an på hvilken campingvogn vi taler om og hvor koldt bliver det der hvor man vil campere. Udover de campingvogne der er lavet til vinterbrug, så er der et par grundregler man kan benytte.

For det første kan man som oftest sagtens holde varmen i næsten alle moderne campingvogne, forskellen er måske kun forbruget af gas og el pga. af forskelle i isolering og opvarmingsform.
Ofte vil man opleve at vandet fryser og det kan selvfølgelig være meget irriterende hvis afløbet er frosset til og der står vand i vasken. Men her er det oftest meget let, enten at isolere afløbet eller skille det ad så afløbsvejen bliver kort uden knæk og lange rør.

IMG_1668læs mere om vintercamping her under