Annonce:
Annonce:

Beslutningen er din og din families

Det er første søndag i februar og der er få uger til årets største campingudstilling. Det er også et godt tidspunkt at se på ny eller brugt campingvogn. Og falder du over ”drømmevognen eller tilbuddet,” kan du handle før andre får samme ide. En del af min søndag gik med et besøg hos Caravan Centeret Brohallen i Nykøbing Falster. Mest for at tilfredsstille min nysgerrighed, men også for at se om der var ”noget spændende.”

Ordene kommer fra Jens Peder Rasmussen, Campingvognsredaktør på Campingferie.dk

Der er både fordele og ulemper ved at handle brugt. Fordelene er f.eks. prisen og det ekstraudstyr der følger med vognen. Ulemper er bl.a. at andre har brugt vognen før jer og slid eller fejl, som der ikke vil være på en fabriksny. Og mange flere fordele og ulemper. Jeg tog billeder af 12 vogne, og har valgt fem jeg gerne vil vise dig.

Inden du læser videre, skal du lige vide:
Jeg vil ikke sælge vogne – kun vise muligheder.
Jeg kender ikke dit eller din families behov, ønsker og budget.
Der er kun dig og din familie som kan vælge og beslutte for jer.
Mine bemærkninger en mine egne holdninger og erfaringer, både som campist og som skribent der fotograferer mellem 300 og 500 campingvogne og autocampere om året. – Og lad os så komme i gang!

Bürstner Amara 580 TS er en rummelig egoistvogn indrettet med rundsiddegruppe bagerst og en stor fransk seng forrest. Den har en egen- og totalvægt på 1.325 og 1.700 kg. Lasteevnen er på 375 kg og totalbredden på 250 cm. Vognen koster 69.900 kr.


Rundsiddegruppe.
I 2003 var Amara serien med det højeste udstyrsniveau fra Bürstner. Jeg synes vognen virker velholdt i forhold til alderen. Her er rigtig god plads. Hvis jeg købte den, ville jeg nok bruge den som fastliggervogn.


Der er TV-reol og toiletrum i dørsiden.
Ekstraudstyr i vognen: Isabella Penta fortelt med dørmarkise, Annex, Isabella gulv og gulvtæppe. Forteltet er fra 2017 og skulle kun være brugt i 2 mdr.


Køkkenblok og klædeskab modsat døren. Køleskabet står under køkkenbordet.

 

I soveværelset er der en bred dobbeltseng som er let at komme ind og ud af, også for den som sover inderst. Købsprisen er inklusive klargøring (gastest, fugttest, syn, omregistrering, nummerplade), brugtvognsgaranti og en gennemgang af vognen.


2005 Kabe Ametist GLE B2 er indrettet med enkeltsenge bagerst og rundsiddegruppe forrest. Den har en egen- og totalvægt på 1.200 og 1.600 kg. Lasteevnen er på 400 kg og totalbredden på 230 cm. Den viste model kan muligvis nedvejes til 1.500 kg totalvægt. Vognen er et anvisningssalg og er lige sat ned til 99.900 kr.


Rundsiddegruppe.
Jeg er her forudindtaget, da vi selv har en Kabe Briljant fra årgang 2002. Der er meget ”svensk hyttestil” i de ældre Kabe modeller. Men udstyrsniveauet er højt, og virker teknikken, har du en vogn som holder i mange år. Lyset er omfattende, og de fleste lamper kan sagtens anvende LED lys. Så holder batteriet strøm i ekstra lang tid. Ædelstens-serien (Briljant, Smaragd, Ametist, Saphir etc.) var i 2005 laveste udstyrsniveau. Men samtidigt ret højt i forhold til mange andre mærker. Det var nyvognsprisen også.


Køleskab, Tv-plads og klædeskabe står i dørsiden.
Udstyr i vognen: Isabella Ambassador Crown fortelt, New line solsejl, mover, alufælge, batteri, batterilader, CD-radio, fladskærmsholder, Tv-antenne, emhætte, gas bageovn, centralvarme med vandbåret gulvvarme og tagluger med klart ”glas.”


Køkkenblok og toiletrum står modsat døren. Når der er gasbage ovn i køkkenblokken, kan der blive behov for at bruge et overskab eller to til det sidste køkkenudstyr. Heldigvis er der mange overskabe i vognen.


Soveværelse med enkeltsenge.
Købsprisen er inklusive klargøring (gastest, fugttest, syn, omregistrering, nummerplade), brugtvognsgaranti og en gennemgang af vognen.


2006 Hymer Living 560 er rummelig familievogn, her med tre køjer på tværs bagerst, rundsidegruppe i midten og et fransk soveværelse bagerst. Den har en egen- og totalvægt på 1.300 og 1.700 kg. Lasteevnen er på 400 kg og totalbredden på 250 cm. Vognen koster 69.900 kr.


Der er tre køjer og to høje skabe bagerst i vognen.
Udstyr i vognen: Varmt vand, stor vandtank, bruser, emhætte, køleskab med separat frostboks og fluenetdør.


Rundsiddegruppen er så stor, at der god plads til fem om bordet. Overskabene med de åbne hylder under har en god dybde. Læderbetrækket var ikke standardudstyr.


Der er ekstra god plads i den store køkkenblok. Der er monteret emhætte og en stor tagluge midt i vognens opholdsrum. Vognen står pakket med tilbehør som service, fortelt, affaldsspand m.m. Forteltet er et 4 m. dybt Isabella Prisma fortelt.


Dobbeltsengen er ekstra bred på grund af totalbredden. Vognen har en god samlekvalitet, låger og skabe fungerer godt. Det ser ud som der er passet godt på den. Købsprisen er inklusive klargøring (gastest, fugttest, syn, omregistrering, nummerplade), brugtvognsgaranti og en gennemgang af vognen.


2008 Caravelair Antares Luxe 426 er noget mindre end de andre vogne jeg viser. Dens indvendig længde er kun 450 cm. Den er indrettet med køjer på tværs bagerst, siddegruppe, køkkenblok og toiletrum i midten samt en tværvendt dobbeltseng forrest. Den har en egen- og totalvægt på 810 og 1.100 kg. Lasteevnen er på 290 kg og totalbredden er på 230 cm. Vognen koster 64.900 kr.


Der er to køjer bagerst i vognen. Vognen kan godt virke ”kompakt,” men der er ok plads til to voksne og to børn. Den er også velegnet til singler med delebørn. Udstyr i vognen: Varmt vand, punktvarme, Kampa Rally Air pro 330 luft-fortelt, tæppe til fortelt, bord, service, bestik, gryder, og tørrestativ.


Køkkenblok, varmeovn og klædeskab står i dørsiden. Køleskabet på 70 l står under køkkenbordet. Pladsen er begrænset, men det er ok hvis man kun er to voksne og to børn i vognen.


I siddegruppen hænger bordet på væggen. Her kan der også redes op med ekstra sovepladser. Vognens toiletrum står mellem dobbeltseng og rundsiddegruppe.


I soveværelset er der lys i loftet. Det tændes og slukkes på en kontakt ved hovedgærdet. Vognene r i god stand og ser ikke ud til at være brugt ret meget. Købsprisen er inklusive klargøring (gastest, fugttest, syn, omregistrering, nummerplade), brugtvognsgaranti og en gennemgang af vognen.       
2015 Hobby-Prestige 560 UL er dagens sidste vogn er en rummelig egoistvogn med enkeltsenge i soveværelset og en stor rundsidegruppe bagerst. Selv om vognen er fra 2015, så ser den stort set ud som en tilsvarende ny. Den har en egen- og totalvægt på 1.452 og 1.750 kg. Lasteevnen er på 290 kg og totalbredden er på 250 cm. Vognen koster 154.950 kr.


Den store rundsiddegruppe har god plads til 5 – 6 voksne. Her masser af skabsplads, læselamper, hyggelys og originale puder og tæpper. Udstyr i vognen: Mover, Isabella Sunshine Solsejl med front- og sidepaneler, markise med sider og front, to stole og campingbord, batteri, gulvtæppe, bestik og service i køkken m.m.


I dørsiden er der toiletrum, dørreol med TV-plads og køleskab på 140 l. Vognens centralt betjeningspanel sidder på overskabet ved døren.


Køkkenblok og klædeskab står modsat døren. Læg mærke til at der generelt er mange skabe i hele vognen.


Soveværelse med enkeltsenge.
Købsprisen er inklusive klargøring (gastest, fugttest, syn, omregistrering, nummerplade), brugtvognsgaranti og en gennemgang af vognen.

Du kan se mere om de viste vogne på https://www.brohallen.dk/

Tekst & foto: JPR
©www.campingferie.dk