Annonce:
Annonce:

Hitlers bunker i Ulveskansen, Polen

Ulveskansen
Se filmen om en spændende historisk campingtur til Polen og oplev Ulveskansen, som var Hitlers hovedkvarter i forbindelse med operation Barbarossa som var kodenavn for invasionen i Sovjetunionen. Den 22. juni 1941 invaderede over 4,5 millioner tyske soldater Sovjetunionen over en 2.900 km lang front.

Ulveskansen (Wolfsschanze) var det kodenavn, tyskerne brugte for et af Adolf Hitlers større militære hovedkvarterer under 2. verdenskrig. Anlægget ligger i det tidligere Østpreussen, nu otte kilometer øst for Kętrzyn (tysk: Rastenburg) i Polen. Hitler opholdt sig i 800 dage i dette hovedkvarter, som dermed blev et af de vigtigste kommandocentre i Det tredje rige. Den 20. juli 1944 foretog tyske officerer et mislykket attentat på Adolf Hitler i Ulveskansen. Hitler overlevede og betragtede det som et tegn på forsynets gunst. Anlægget blev sprængt i januar 1945, da sovjetiske styrker nærmede sig Østpreussen. Det er nu et polsk frilandsmuseum.
På den guidede tur ser vi Ulveskansen, andre bunkersanlæg, kanalanlæg, pyramiden/ruinen i Rapa og så skal vi finde de russiske grænsepæle og træde et par skridt ind på russisk territorium i Kaliningrad.

Informationsmøde på vej til Ulveskansen

 

Rundvisning i Ulveskansen

Vi skal på en guidet rundtur i de mange sprængte bunkers med en lokal guide, som guider på engelsk. Efterfølgende er der formentlig mulighed for at købe frokost i Ulveskansen. Det er frivilligt.
Om eftermiddagen kan du/I selv gå på opdagelse i Ulveskansen. Vi kan evt. hygge os om aftenen mellem vores vogne.

Vi kører til et andet bunkersanlæg, Mauerwald og senere Mamerki slusen som ligger ca. 21 km væk fra campingpladsen. Vi lader campingvognene blive stående på pladsen.
Vi fortsætter til Rapa ca. 42 km fra Ulveskansen, hvor vi skal finde det forladte gravmausoleum, kaldet Pyramiden fra Rapa, som menes at være udført af Bertel Thorvaldsen.
Vi slutter med at finde grænsepælene til den russiske grænse, hvor vi kigger om der er nogen, før vi træder over grænsen.
Vi mødes om aftenen og siger tak for denne gang og taler om hvem der vil køre sammen og hvornår. Nogen skal hjemad i morgen fredag, andre vil måske blive en ekstra dag.

 

Information og hygge på pladsen i Ulveskansen hvor vi bor.

 

Aftenhygge få meter fra de sprængte bunkers. Her gik Hitler rundt.


Vi er gået et par skridt ind i Rusland (Kaliningrad)

Se filmen fra turen: